0730 118 926

contact@doctoralinagheorghe.ro

Cele mai frecvente probleme oftalmologice ale pacienților vârstnici

Cele mai frecvente 3 probleme oftalmologice ale adulților vârstnici? Dr. chirurg oftalmolog Alina Gheorghe explică pe larg problemele, simptomele și propunerile de tratament.

Pe măsură ce îmbătrânim, simțurile se deteriorează, iar grija pentru sănătate trebuie să fie sporită. Vederea nu face excepție de la regulă. Aproximativ una din trei persoane în vârstă se confruntă cu un anumit tip de reducere a vederii sau cu o boală oculară până la vârsta de 65 de ani. Așadar, care sunt cele mai frecvente 3 probleme oftalmologice ale adulților vârstnici? Doctor chirurg oftalmolog Alina Gheorghe explică pe larg problemele, simptomele și propunerile de tratament pentru aceste deteriorări ale vederii apărute odată cu înaintarea în vârstă.

Probleme oftalmologice ale pacienților vârstnici

Vederea în ceață

Primul simptom este vederea în ceață care poate anunța o cataractă, dar și un glaucom.

Ambele pot duce la pierderea vederii – cataracta poate fi tratată cu succes prin cură chirugicală, prin implant de cristalin, în timp ce manifestările glaucomului doar pot fi stopate sau încetinite, implicit ameliorate, pentru că afectarea nervului optic este ireversibilă. Important este să știți să recunoașteți modificările din câmpul vizual, oricât de mici ar fi. Ambele afecțiuni au simptomul vederii încețoșate. Luarea la timp a unei decizii de intervenție este de o importanță critică pentru recuperarea acuității vizuale.

Acest articol poate fi citit integral pe CSID

CSID logo

Etichete:

Distribuie articolul pe :

medic chirurg oftalmolog Dr Alina Gheorghe

Dr. Alina Gheorghe

Dr. Alina Gheorghe este chirurg oftalmolog la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București și face parte din echipa chirurgicală de transplant de cornee. Totodată, este doctor în științe medicale și șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila. Dr. Alina Gheorghe este și membru în prestigiosul Board European de Oftalmologie.

Programare

Probleme cu vederea? Scrie-ne despre ce e vorba și te vom contacta pentru stabilirea unei consultații: