0730 118 926

contact@doctoralinagheorghe.ro

Pacientă de 48 de ani, cu miopie fortissima, cu dioptrii de minus 16.5. Manifestare: oboseală intensă la efort minim. Viața i-a fost afectată, sub toate aspectele, pacienta fiind dependentă de ochelari și de ajutorul celor din jur.

Doctor Alina Gheorghe: „Prezentăm cazul unei paciente cu miopoie mare, fortissimă cu minus 16.5 dipotrii sferice. Este vorba despre o miopie patologică, ce i-a afectat toată viața, încă din adolescență.

Pacienta a semnalat scăderi de acuitate vizuală importantă, iar în urma examenului oftalmologic, sunt observabile și leziuni de cataractă, în regiunea posterioară a cristalinului. Propunerea făcută către pacientă este o cură chirurgicală a cataractei, însă avantajele în acest caz vor fi duble pentru că reușim și din punct de vedere refractiv să îi aducem un plus de vedere și independență.

Intervenție: prin artificii de biometrice, reușim implantare cristialin de 6 dioptrii sferice, reușind astfel să reducem fundamental miopia pacientei. De ce nu reducem complet miopia? Pentru că la vârsta de 48 de ani intervine fenomenul de presbiopie.

Decidem un target refractiv de minus 1.5 dioptrii. Pacienta va vedea foarte bine la apropiere și cu o ușoară nevoie de corecție la depărtare.” Toți pașii intervenției efectuate de medicul chirurg oftalmolog Alina Gheorghe pot fi urmăriți în videoclipul curent.

Operația de cataractă presupune implantarea unui cristalin artificial care înlocuiește lentila internă a ochiului cu ajutorul căreia imaginea este focalizată pe retină. Cristalinul se află în spatele irisului. Pe măsură ce pacienții înaintează în vârstă, lentila naturală se deteriorează și se opacifiază.

Distribuie articolul pe :

medic chirurg oftalmolog Dr Alina Gheorghe

Dr. Alina Gheorghe

Dr. Alina Gheorghe este chirurg oftalmolog la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București și face parte din echipa chirurgicală de transplant de cornee. Totodată, este doctor în științe medicale și șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila. Dr. Alina Gheorghe este și membru în prestigiosul Board European de Oftalmologie.

Articole recente

Programare

Probleme cu vederea? Scrie-ne despre ce e vorba și te vom contacta pentru stabilirea unei consultații: