0730 118 926

contact@doctoralinagheorghe.ro

Pacientul a ajuns la clinica Oftalmologica, la consult la d-na Alina Gheorghe, cu o simptomatologie trenantă, dificilă. Avea dureri oculare intense, în special seara, cu accentuare noaptea.
Ochii se înroșeau, lăcrimau excesiv și avea fotofobie. A ezitat însă să meargă la consult. A decis să vină abia când durerile deveniseră insuportabile.

Examenul oftalmologic a relevat o tensiune intraoculară mare, iar la examenul microscopic s-a confirmat vechimea diagnosticului, pentru că ochiul era foarte inflamat. Din nefericire, din cauza prezentării la consultație târziu și implicit a intervenției tardive, acuitatea vizuală a fost afectată. Dezideratul a fost conservarea acuității vizuale și a salvării nervului optic. Decizia medicului Alina Gheorghe este inițierea intervenției de glaucom, pentru a normaliza tensiunea intraoculară.

Rapoartele anatomice se normalizează – camera anterioară se adâncește, iar cristalinul se opacifiază.
Pierdea de acuitate vizuală este secundară cataractei și dr. Alina Gheorghe decide intervenția de cataractă.

Întreaga relatare a intervenției, în video:

Distribuie articolul pe :

medic chirurg oftalmolog Dr Alina Gheorghe

Dr. Alina Gheorghe

Dr. Alina Gheorghe este chirurg oftalmolog la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București și face parte din echipa chirurgicală de transplant de cornee. Totodată, este doctor în științe medicale și șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila. Dr. Alina Gheorghe este și membru în prestigiosul Board European de Oftalmologie.

Articole recente

Programare

Probleme cu vederea? Scrie-ne despre ce e vorba și te vom contacta pentru stabilirea unei consultații: