0730 118 926

contact@doctoralinagheorghe.ro

Anamneza pacienților este crucială, indiferent de patologie. Pacienta are un istoric impresionant de infecție endogenă cu Klebsiella, o bacterie mai rară.

Infecția e dezvoltată și la nivelul sferei ORL, prin migrație, infecția a pătruns și la nivelul ochiului. Istoricul este cel de endoftalmită endogenă. Pacienta și-a pierdut complet vederea de la ochiul afectat, acesta atrofiindu-se.

La 2 ani de la episodul infecțios, pacienta suferă o scădere de acuitate vizuală la ochiul funcțional. Pacienta are cataractă matură cu o afectare importantă de acuitate vizuală, la momentul prezentării, pacienta putea număra degetele de la o distanță de 1 metru. În urma investigațiilor, rezultatul secreției conjunctivale evidențiază prezența Klebsiellei. Urmează un tratament cu antibiotice și este repetată analiza secreției conjunctivale.

După eliminarea infecției, dr. chirurg Alina Gheorghe decide să înceapă cura chirurgicală a cataractei. În video-ul prezent puteți urmări toți pașii de intervenție, explicați de medicul Alina Gheorghe.

Operația de cataractă presupune implantarea unui cristalin artificial care înlocuiește lentila internă a ochiului cu ajutorul căreia imaginea este focalizată pe retină. Cristalinul se află în spatele irisului. Pe măsură ce pacienții înaintează în vârstă, lentila naturală se deteriorează și se opacifiază.

Distribuie articolul pe :

medic chirurg oftalmolog Dr Alina Gheorghe

Dr. Alina Gheorghe

Dr. Alina Gheorghe este chirurg oftalmolog la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București și face parte din echipa chirurgicală de transplant de cornee. Totodată, este doctor în științe medicale și șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila. Dr. Alina Gheorghe este și membru în prestigiosul Board European de Oftalmologie.

Articole recente

Programare

Probleme cu vederea? Scrie-ne despre ce e vorba și te vom contacta pentru stabilirea unei consultații: